Aquest lloc web fa servir galetes per assegurar la millor experiència a l'usuari. Si continueu navegant, considerarem que accepteu el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, a la nostra política de galetes

Museu Krekovic

Museu

Kristian Krekovic tenia 7 anys quan començà a pintar de manera innata; ens demostra al llarg de la seva vida aquesta qualitat, aportant a la nostra cultura quantitat de retrats amb diferents tècniques apreses en les millors escoles i acadèmies d'art a les ciutats de Viena i París. Amb el retrat de grans personalitats pogué viure folgadament i estar a l'alçada dels grans certàmens de pintura. L'any 1925 se li obren les portes del Saló d'Artistes Francesos. L'any 1928 (tres anys més tard) prengué part en l'Exposició Internacional de Bordeus en què fou premiat amb la Medalla d'Or i Diploma d'Honor. A partir d'aquesta data, la seva fama s'estén per dos continents (Europa i Amèrica).

Les Cases Reials Europees, polítics, i personalitats europees i americanes, sol·liciten ser retratats per l'artista; aquests retrats es troben actualment en col·leccions privades que no volen vendre les obres, ja que adornen palaus, edificis institucionals i moltes llars.
El Museu, tant l'edifici com l'obra pictòrica i arqueològica, va ser donat, de manera generosa i desinteressada, al poble de Mallorca i espanyol en general per Kristian Krekovic i la seva esposa Sina; inaugurant-se oficialment al febrer de 1981, …amb la presidència honorífica de Sa Majestat la Reina Sofia i un discurs-presentació especial de l'escriptor Gaspar Sabater, davant S.M. la Reina).

Té la gens menyspreable superfície de 5.184 m2, dels quals 2.136 m2 estan construïts (preparats i pensat per a una futura segona planta) on es pot veure part de la seva Col·lecció, local i internacional.